شهرنوشت- بی ام و سری ۵ و فولس واگن پاسات هر دو سدانهای آلمانی بسیار باکیفیت و پرفروش هستند که در بازارهای جهانی محبوبیت فراوانی دارند. برخلاف آنچه به نظر میرسد بی ام و سری 5 و فولکس پاسات ازنظر رده بندی جهانی، در دو کلاس متفاوت قرار دارند و در حقیقت پاسات در بازارهای جهانی رقیب مستقیمی برای بی ام و سری ۵ محسوب نمیشود. با این وجود فولکس واگن پاسات به عنوان یکی از خودروهای تازه وارد بازار ایران، در رده قیمتی قرار دارد که ناچار است با سری ۵ اتاق F10 رقابت کند.
خوشبختانه هردوی این خودروها با انبوهی از امکانات و با قوای فنی مناسبی به بازار ایران راه پیدا کرده اند. در ادامه میخواهیم آخرین نسل فولکس واگن پاسات را به عنوان یک خودروی سدان کلاس D با بی ام و سری ۵ که یک سدان کلاس E محسوب میشود، مقایسه کنیم تا ببینیم این دو سدان آلمانی چه چیزهایی برای رو کردن در برابر هم دارند. در ادامه همراه ما باشید.
در همین ابتدای مقاله مقایسه فولکس پاسات و بی ام و سری 5 به معرفی این دو خودرو خواهیم پرداخت؛ بی ام و سری ۵ در نسلهای گوناگون در بازار ایران حضور داشته است. از گذشته تاکنون نسلهای مختلف این خودرو همیشه طرفداران خود را داشته است. گرچه آخرین نسل سری ۵ در ایران اتاق G30 است، اما در داخل کشور گسترده ترین و قوی ترین حضور سری ۵ کمپانی بی ام و، به اتاق F10 تعلق دارد. به خصوص که پرشیاخودرو با عرضه گسترده و ارائه خدمات قابل توجه خود توانست خیال مشتریان را از بابت خدمات پس از فروش این خودرو راحت کند.
مقایسه فولکس پاسات و بی ام و سری 5
فولکس واگن پاسات که توسط ماموت خودرو در بازار داخلی عرضه شد، هشتمین نسل از این خودرو به شمار میرود. نسل قبلی پاسات قبلا در تعداد بسیار محدود وارد بازار شده بود، اما جایگاه چندانی پیدا نکرد. با این وجود ماموت خودرو با مدلهای جدید پاسات و تیگوان شروعی قدرتمند را تجربه کرد، اما ممنوعیت واردات و در پی آن تحریمهای خارجی مجالی به این شرکت برای حضور مناسب و درخور برند فولکس واگن نداد.
طراحی
در مقایسه بی ام و سری ۵ و فولکس واگن پاسات ازنظر طراحی میتوان گفت، فولکس پاسات عرضه شده به بازار کشور، آخرین نسل این خودرو است که در سال ۲۰۱۵ در سبد محصولات کمپانی VW قرار گرفت. این سدان کلاس D(D-segment)، در زمینه طراحی راه مدلهای قبلی را دنبال کرده و شاهد طرحی ساده و درعین حال گیرای این خودرو هستیم.
طراحی پاسات در کل روی خطوط صاف شکل گرفته است، اما نمای جلوی آن اسپرت بوده و خیلی خوب از آب درآمده است. در نمای عقب، فولکس واگن محافظه کارانه عمل کرده است و اگر آن را در کنار رقبای کره ای همچون کیا اپتیما یا هیوندای سوناتا قرار دهید، کمی بیش ازحد ساده به نظر میرسد.
نمای ظاهری پاسات
در سمت دیگر بی ام و سری ۵ قرار دارد که باوجود ۵ سال سن بیشتر، طرح آن هنوز هم جذابیت و هیجان روزهای نخست را حفظ کرده است. طرح اسپرت بی ام و سری ۵ به شکلی کاملا ماهرانه انجام شده است و با خودرویی جذاب مواجه هستیم که به یک ببر در کمین نشسته شباهت دارد. برخلاف پاسات که از نمای عقب ساده ای برخوردار است، بی ام و در بخش عقب نیز جذابیت و ابهت بالایی را به نمایش میگذارد.
در داخل کابین نیز دو خودرو زبان طراحی کاملا متفاوتی را دنبال میکنند. پاسات نسل جدید در بخش کابین بیش از هر زمان دیگری به محصولات آئودی نزدیک شده است. کابین خودرو از داشبوردی پهن در کنار نشان دهندههای دیجیتالی تشکیل شده است که جلوه ای کلاسیک داشته و درعین حال به خوبی حس یک خودروی خانوادگی مدرن را منتقل میکنند.
نمای ظاهری بی ام و سری 5
از نکات مثبت کابین پاسات میتوان به فضای جادار، کیفیت مواد خوب و ارگونومی مناسب آن اشاره کرد. در سمت مقابل میتوان به پایین بودن ارتفاع صفحه نمایش داشبورد اشاره کرد که چندان شبیه خودروهای روز نیست. در پاسات، خطوطی افقی روی داشبورد امتداد یافته اند که خروجیهای سیستم تهویه درون آنها قرار دارند. در بین آنها نیز یک ساعت آنالوگ به چشم میخورد که نمایی لوکس به کابین پاسات بخشیده است. نکته دیگر در مورد فولکس واگن این است که باوجود قیمت دلاری پایین تر در مقایسه با سری 5، ازنظر کیفیت ساخت واقعا چیزی از بی ام و کم ندارد.
بی ام و در سمت مقابل بیشتر روی ویژگیهای اسپرت تأکید دارد؛ به خصوص در مدلهای فول سری ۵ فرمان خودرو مشابه مدل M5 است و پشت آمپرها نیز دیجیتالی هستند. اتاق سری ۵ به وضوح جمع وجورتر از پاسات است که در این میان نباید نقش محرک عقب بودن خودرو را فراموش کرد. صندلی ها و داشبورد نیز در بی ام و ابعادی بزرگ تر دارند و فضای بیشتری از کابین را اشغال کرده اند. وضعیت به خصوص در قسمت عقب به گونه ای است که بی ام و کاملا باید بازی را به رقیب ارزان تر خود واگذار کند. ارگونومی بی ام و سری ۵ در سطح بهترین ها در این کلاس قرار دارد و شاید این خودرو یکی از کاربرپسندترین کابین ها را در بین تمامی سدانهای سگمنت E داشته باشد.
مقایسه فولکس پاسات و بی ام با سری 5 از نظر فنی
به مقایسه فولکس پاسات و بی ام و سری 5 در بخش فنی رسیده ایم. خوشبختانه هر دو رقیب آلمانی با پیشرانه هایی قدرتمند به بازار ایران راه پیداکرده اند. این روزها موتورهای تنفس طبیعی در آلمان دیگر محبوبیتی بین خودروسازان ندارند؛ به همین دلیل تعجبی ندارد که در زیر کاپوت هر دو خودرو شاهد موتورهای توربوشارژ باشیم.
ابتدا به سراغ حریف تازه وارد یعنی فولکس پاسات میرویم. این خودرو از یک موتور ۴ سیلندر ۱.۸ لیتری توربو استفاده میکند که از سری TSI فولکس واگن بوده و ۱۸۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. انتقال نیرو در پاسات با استفاده از گیربکس ۷ دنده دوبل کلاچ به چرخهای جلو انجام میشود و این خودرو را در ۷.۹ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرساند.
بی ام و سری ۵ با دو کد 520i و 528i وارد بازار ایران شده است که هر دو از پیشرانه ۴ سیلندر توربو با کد N20 استفاده میکنند. باوجود اشتراک سخت افزاری این دو مدل، قدرت خروجی آنها باهم مساوی نیست. بی ام و 520i از این موتور ۲ لیتری توربو، ۱۸۴ اسب بخار قدرت و ۲۷۰ نیوتن متر گشتاور بیرون کشیده است. این درحالی است که مدل 528i دارای قدرت ۲۴۵ اسب بخار و گشتاور ۳۵۰ نیوتن متر است. بی ام و 520i در ۷.۹ ثانیه و مدل 528i نیز در زمان ۶.۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا میکند و از این نظر برتری کاملا با رقیب باواریایی است.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
وبسایت و مجله اقتصادی و اجتماعی شهرنوشت دارای مجوز از وزارت ارشاد اسلامی است.
هرگونه کپی برداری از نام و برند شهرنوشت دارای پیگرد قانومی است. شهر نوشت