شهرنوشت- به گزارش سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، «یسپر وار» سفیر جدید دانمارک در ایران در دیدار با «علیرضا شهیدی» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان، زمینههای توسعه همکارهای دوجانبه ایران و دانمارک را بررسی و دو طرف نسبت به تحکیم روابط علمی و تحقیقاتی در بخش زمین شناسی و اکتشافی تاکید کردند.
کشور پادشاهی دانمارک دارای ۵.۵ میلیون نفر جمعیت و از اعضای اتحادیه اروپاست و بخش خصوصی این کشور در زمینههای صنایع کشاورزی و غذایی، دارویی، تدارکات از جمله حمل و نقل، ماشین آلات، طراحی، انرژی (گاز، نفت و انرژی باد) و در تولید فناوریهای سبز فعال است.
آمارهای منتشر شده گویای آن است که حجم مبادلات اقتصادی میان دو کشور تا سال ۹۷ افزون بر ۳۹۸ میلیون دلار بود، درحالی که در سال ۲۰۱۵ معادل ۱۷۵ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۶ برابر با ۲۷۰ میلیون دلار ثبت شده بود.
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در این نشست که در محل سازمان مزبور انجام شد، ضمن اشاره به فعالیتهای سازمان متبوع خود در تولید اطلاعات پایه در کشور، گفت:سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران مسوولیت تهیه نقشههای زمین شناسی بخش خاورمیانه در یونسکو از جمله نقشه کواترنری و نقشه تکتونیک را برعهده داشته است.
شهیدی با بیان این که سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران در زمینه اکتشاف آب های کارستی در ایران مطالعات گسترده ای را انجام داده، افزود: این سازمان تولید اطلاعات پایه برای اکتشاف مواد معدنی را بر عهده دارد و در حال حاضر روشهای ژئوفیزیک هوایی که در ابتدا به شکل انحصاری در اختیار کانادایی ها بود، با وجود تحریم ها بومی سازی و اجرایی کرده است.
به گفته وی، آزمایشگاههای شیمی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران تجهیزات به روز و با دقت بسیار بالا را در اختیار دارد.
این مقام مسوول از مرکز پژوهشهای کاربردی این سازمان واقع در کرج به عنوان آزمایشگاه مرجع در منطقه نام برد و ابراز امیدواری کرد ایران و دانمارک همکاریهای مناسبی در زمینههای زمین شناسی و معدنی داشته باشند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر این که تربیت نیروی انسانی متخصص در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: بر همین اساس در بخش روابط بین الملل مناسبات و همکاریهای گسترده آموزشی و پژوهشی با دانشگاههای اروپایی از جمله انگلیس، آلمان، فرانسه و ایتالیا داشته ایم و سال گذشته نیز با دانشگاه سوربن (فرانسه) در زمینه تهیه نقشههای سه بعدی فعالیت هایی انجام گرفت.
شهیدی، ضمن اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی توسط دانشگاههای اروپایی در ایران در زمینههای مختلف علوم زمین گفت: این کارگاه ها به محلی برای گردهمایی و هم فکری برای متخصصان زمین شناسی اروپایی و ایرانی تبدیل شده که اکنون به خاطر همه گیری ویروس کرونا به صورت وبینار برگزار میشود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
وبسایت و مجله اقتصادی و اجتماعی شهرنوشت دارای مجوز از وزارت ارشاد اسلامی است.
هرگونه کپی برداری از نام و برند شهرنوشت دارای پیگرد قانومی است. شهر نوشت