menusearch
shahrneveshte.ir

قالیباف: درآمد خانواده‌ها دچار ناترازی شده است

جستجو
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ | ۵:۵۵:۴۰
۱۴۰۳/۹/۸ پنج شنبه
(0)
(0)
قالیباف: درآمد خانواده‌ها دچار ناترازی شده است
قالیباف: درآمد خانواده‌ها دچار ناترازی شده است

قالیباف با بیان اینکه با توجه به قوانین مهمی که در مجلس یازدهم تصویب شده است، کشور برای خیزش اقتصادی نیازمند قانون نیست و زیرساخت قانونی برای تحول فراهم است، گفت: قانون‌هایی همچون بانک مرکزی را در کشور به سرانجام رساندیم که ربع قرن بود، تعیین تکلیف نشده بود. مسائل فقهی و نگاه‌های متفاوت اقتصادی و موضوعات قانونی در حوزه بانک مرکزی باید دیده می‌شد که با تمام قدرت نشستیم تا این موضوع را حل کنیم و بتواند از مسیر مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام عبور کند.

ضرورت توجه به اجرایی‌سازی قانون در جریان قانونگذاری

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه من رئیس قوه مجریه نیستم که بتوانم قوانین را اجرا کنم، اظهار داشت: البته قطعاً معتقدم که علاوه بر قانونگذاری باید به اجرایی‌سازی قانون نیز توجه کنیم.

وی با اشاره به سرانجام رسیدن قانون شفافیت قوای سه گانه در مجلس یازدهم عنوان کرد: من از روز اول به این موضوع اعتقاد داشتم و امروز هم رأی همه ما در سامانه شفاف است.

نقش ویژه مرکز پژوهش‌های مجلس در قانونگذاری و محل قابل اعتمادی برای حاکمیت

قالیباف با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس یکی از نهادهایی است که کشور می‌تواند به آن اعتماد کند، اظهار داشت: از شما خواهش می‌کنم گزارش‌های این مرکز را مطالعه کنید؛ خود من هم پیش از ورود به مجلس چنین شناختی از مرکز پژوهش‌های مجلس نداشتم اما امروز محال است پیش از تصمیم‌گیری درباره موضوعات مجلس با کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس مشورت نکرده باشم و این کارشناسان کنار من نباشند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: خبرنگاران در صحن مجلس می‌بینند که کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس در جایگاه هیأت رئیسه کنار من هستند و من برای موضوعات با آنها مشورت می‌کنم. پیش از صحن نیز همراه آنها پیشنهادات نمایندگان که از قبل به ثبت رسیده را بررسی می‌کنم. لذا معتقدم یکی از چالش‌های امروز کشور این است که به کار کارشناسی اعتقاد نداریم در صورتی که وقتی حرف از حکمرانی می‌زنیم باید به همه زوایای آن توجه کنیم.

رسانه‌ها کمک کنند تا قانون هوش مصنوعی را به سرانجام برسانیم

رئیس مجلس با بیان اینکه امروز با جمع سپاری در حال پیش بردن اهداف قانون هوش مصنوعی هستیم که رسانه‌ها باید به ما کمک کنند تا آن را به نتیجه برسانیم، عنوان کرد: یکی از اقدامات مجلس که هم اکنون به‌صورت آزمایشی در حال بهره‌برداری عموم است در حوزه تنقیح قوانین است. ما ۱۲هزار قانون، آیین نامه، دستورالعمل، بخشنامه و غیره داریم که نیاز به تنقیح داشت. گاهی آنقدر قوانین تضاد دارند که افراد بنا به سلیقه خود از آنها استفاده می‌کنند و این به دلیل اشکال کار ما است لذا سامانه قانون یار را راه اندازی کرده‌ایم که قدرت جست‌وجوی بالایی داشته و به صورت لفظی و معنایی قوانین را از ۱۱۷سال گذشته در خود دارد و از طریق هوش مصنوعی تنقیح شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه مجلس در ادامه تنقیح قوانین به دنبال تصویب قوانین جامع در موضوعات مختلف است، گفت: قرار است همه قوانین کشور در قالب ۵۲ قانون جامع تجمیع شود و با این کار ۱۲هزار قانون به ۳ هزار قانون تبدیل خواهد شد تا بوروکراسی بی‌سر و تهی که همانند یک قوه بر سه قوه دیگر حاکم شده است را سامان دهیم.

اهمیت نقش رسانه در کشور را به خوبی درک کرده‌ام

قالیباف با اشاره به اهمیت و جایگاه رسانه در اداره کشور اظهار داشت: البته من متخصص رسانه نیستم اما به‌عنوان یک مدیر، این موضوع را خوب درک کرده‌ام که نقش رسانه در کشور بسیار اهمیت دارد و همیشه به آن توجه داشته‌ام. نمونه آن نیز فراگیر شدن فرهنگ بستن کمربند در سال‌هایی بود که فرمانده ناجا بودم و این کار را از طریق انیمیشن‌های داوود خطر انجام دادیم.

وی افزود: قصد دارم از این به بعد نشست خبری‌های منظم با خبرنگاران داشته باشم چرا که معتقدم رسانه می‌تواند مشکلات کشور را برطرف کند.

قالیباف همچنین در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: امروز با تحلیل شرایط محیطی خود متوجه می‌شویم که انسجام ملی و وحدت در جامعه بسیار مهم است و هر کس قصد بر هم زدن آن را داشته باشد کاری کرده که از عقل و انصاف به دور است.

همدلی و همکاری بدون هم‌افزایی که مردم نتیجه آن را ببینند، ارزشی ندارد

رئیس قوه مقننه ادامه داد: روزی که جلسه معارفه آقای اژه‌ای به‌عنوان رئیس قوه قضائیه بود، من گفتم بین قوای سه گانه باید همدلی و همکاری وجود داشته باشد اما اگر اینها منجر به هم افزایی نشود، هیچ ارزشی ندارد و باید بدانیم که ذی‌نفع این هم افزایی، مردم هستند که من خود را نسبت به این موضوع مسئول می‌دانم و همواره بر این اساس عمل کرده‌ام.

وی اضافه کرد: من امروز به‌عنوان کسی که مسئولیت دارم این حرف را می‌زنم که بر اساس باورهایم است؛ امروز حدود ۷۰ تا ۷۵ میلیارد دلار در اختیار دولت و بخش خصوصی است و اقتصاد کشور بر پایه آن اداره می‌شود اما به همین میزان ارز در کشور داریم که بدون تولید هدر می‌دهیم و هیچ ارتباطی به آمریکایی‌ها ندارد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه درآمد خانواده‌ها دچار ناترازی شده است، گفت: امروز ما در بخش‌های مختلف شرایط عادی نداریم اما قانون برنامه هفتم پیشرفت را داریم که حاصل چند سال کار کارشناسی است.

قالیباف با بیان اینکه امروز نمی‌توانیم با سرمایه گذاری فعلی به ۸ درصد رشد اقتصادی برسیم، عنوان کرد: استخراج یک متر مکعب گاز ۸ دلار هزینه می‌برد در حالی که صرفه‌جویی همان میزان گاز، ۳۰۰میلیون متر مکعب در روز حاصل دارد و این موضوع چیزی جز رسانه و حمایت مدیران را نمی‌خواهد تا از این طریق به بهره‌وری برسیم.

افزایش بودجه هزینه‌های جاری باید در بخش حقوق کارگران و کارمندان باشد

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در حال حاضر هزینه‌های جاری حدود ۵۳درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ افزایش یافته در حالی که حقوق کارگران و کارمندان تنها ۲۰درصد افزایش داشته لذا اگر بنا به افزایش اعتبار باشد، حق این دو قشر است که افزایش یابد نه اینکه خرجی امورات و سیستم‌های بی‌خاصیت را افزایش دهیم که ثمره و کارایی هم برای مردم ندارد.

کسانی که خلاف قانون برنامه هفتم پیشرفت عمل می‌کنند را رسوا کنید

قالیباف ادامه داد: قانون برنامه هفتم پیشرفت میثاق همه ما است لذا اگر کسی اعم از اصلاح طلب، اصولگرا خواست خلاف آن عمل کند، او را رسوا کنید و در کنار آن نقادی کنیم تا با برنامه هفتم به ثبات اقتصادی برسیم.

رئیس قوه مقننه در پایان با بیان اینکه در حال حاضر از اجرای احکام قانون برنامه عقب مانده‌ایم، عنوان کرد: همه ما باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات حل شود. ما در مجلس برنامه‌ریزی خواهیم کرد تا مجدداً با شما، با همه سلایق مختلف دور هم جمع شده و به بیان مسائل و دغدغه‌های کشور بپردازیم.

بر اساس این گزارش، ۲۲ نفر از مدیران رسانه‌های حاضر در این جلسه به بیان دغدغه‌های رسانه‌ها پرداختند و مباحثی همچون توجه به بودجه رسانه‌ها در جریان رسیدگی به لایحه بودجه، حل معضل مالیات بر درآمد رسانه‌ها، اصلاح قانون مطبوعات، نیاز به صنعت رسانه در کشور، در نظر گرفته شدن شغل خبرنگاری به عنوان مشاغل سخت طبق قانون، تبیین عملکرد مجلس درباره تنقیح قوانین و تعیین تکلیف استقلال ردیف ۳۰۰ میلیارد تومانی یارانه مطبوعات که با حوزه نشریات و تخصیص صد در صدی آن را مطرح کردند.

همچنین برخی از آنها بر تکصدایی در حوزه دکترین هسته‌ای کشور و مخابره آن در عرصه بین‌الملل، توجه به ماهوی بودن درگیری جمهوری اسلامی ایران با نظام سلطه، اهمیت تقویت کارکرد مرکز پژوهش‌های مجلس برای هشدار معضلات جامعه به دولت، نیاز کشور به عقلانیت انقلابی و شفافیت روند رشد کشور تأکید کردند.

هدر سایت
اینستاگرام شهرنوشت
مجوزهای سازمان
قوانین و مقررات سازمان
آخرین اخبار